Injectoarele PD echipează o gamă variată de autoturisme din grupul VAG (VW, Audi, Skoda, Seat) și utilitare (Iveco, Scania, Volvo, etc.). Injectoarele PD încorporează într-un singur element injectorul (pulverizatorul) și pompa (generatorul de presiune). Acest element este montat pe fiecare cilindru în parte, angrenarea elementului pompant făcându-se mecanic, cu ajutorul unei axe cu came. Momentul injecției și cantitatea de combustibil injectată sunt comandate fie electronic fie mecanic, de către unitatea ECU a mașinii.

Sistemul de injecție cu pompe unitare este similar sistemului de injecție cu injectoare PD, diferența constând în faptul că pe fiecare cilindru este monat un ansamblu format din două componente: pompa de injecție (pompă unitară) și injector mecanic. Acest tip de sistem de injecție se găsește mai ales la utilitare: Mercedes, Daf, Scania, etc.

Total Diesel Service SRL verifică injectoare PD (pompă duză) și pompe unitare folosind echipamente specializate, de ultimă generație, conform fișelor de testare emise pentru fiecare reper în parte.

Procesul de reparație al injectoarelor PD și al pompelor unitare presupune următoarele operațiuni: (1) dezasamblare componentă, (2) depozitare piese în cutii individuale cu menționarea clientului, (3) inspectare piese, (4) eliminare piese uzate, (5) curățare completă a pieselor componente, (6) înlocuire / recondiționare piese uzate, (7) asamblare componentaă (8) efectuare reglaje și verificări finale.

Total Diesel Service SRL furnizează din stoc injectoare PD și pompe unitare reparate, cu piesa veche la schimb.